Inspectie SZW presenteert harde cijfers over arbeidsveiligheid

By Geen categorieWith 0 comments

Voor het vijfde jaar op rij is het aantal arbeidsongevallen gestegen, waarbij jaarlijks tussen de 50-70 dodelijke slachtoffers zijn te betreuren. Bovendien zijn duizenden (oud-)werknemers slachtoffer van een beroepsziekte. Deze confronterende boodschap had Marc Kuipers (Inspecteur-generaal van de Inspectie SZW) bij de presentatie van de ‘Staat van arbeidsveiligheid’.

Marc Kuipers presenteerde op 17 april in het Museum voor Communicatie in Den Haag de conclusies van het I-SZW rapport de Staat van arbeidsveiligheid. Uit een aantal cijfers bleek dat de ondertitel ‘Iedereen een veilige én gezonde werkplek’ nog altijd niet voor alle werknemers in Nederland opgaat: in 2017 kreeg de I-SZW 4.225 ongevalsmeldingen, er vallen elk jaar 50 tot 70 dodelijke slachtoffers als gevolg van een arbeidsongeval, en jaarlijks overlijden er in ons land ruim 4.000 mensen aan beroepsziekten.

“Dat zijn harde cijfers en ik deel de zorgen die de I-SZW hierover heeft”, aldus Koos Pulleman (directeur NIBHV), die bij de presentatie aanwezig was.

Bron: Inspectie SZW- de Staat van arbeidsveiligheid april 2018